Nieuws

Tientallen leidingbreuken: huishoudens zonder water

Leidingbreuk door omgevallen boom in Hengelo (Gld).
Door de zware westerstorm zijn tientallen leidingen van drinkwaterbedrijf Vitens beschadigd. Vooral in Arnhem, Velp, Zutphen en Doetinchem en omgeving kunnen huishoudens daardoor tijdelijk zonder water komen te zitten. © Vitens
ARNHEM - Door de zware westerstorm zijn tientallen leidingen van drinkwaterbedrijf Vitens beschadigd. Vooral in Arnhem, Velp, Zutphen en Doetinchem en omgeving kunnen huishoudens daardoor tijdelijk zonder water komen te zitten.
De breuken worden volgens Vitens voornamelijk veroorzaakt door omvallende bomen, die in hun val met hun wortels ondergrondse leidingen ontwrichten en breken. 
Hoeveel huishoudens zonder water zitten, is niet duidelijk. In het hele voorzieningsgebied van Vitens kunnen de breuken gevolgen hebben voor de watertoevoer. Vitens voorziet behalve Gelderland ook Friesland, Flevoland en Overijssel van drinkwater.
Ook kan de woordvoerder niet inschatten wanneer storingen verholpen zijn. 'De situatie buiten moet eerst veilig genoeg zijn, voordat de monteurs iets kunnen repareren.'

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl