Nieuws

Gelderse bruggen en sluizen op de schop

In Gelderland gaan de komende jaren bruggen en sluizen op de schop. De bruggen moeten worden versterkt, omdat het verkeer steeds zwaarder wordt en de bruggen zijn verouderd. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - In Gelderland gaan de komende jaren bruggen en sluizen op de schop. De bruggen moeten worden versterkt, omdat het verkeer steeds zwaarder wordt en de bruggen zijn verouderd.
In Gelderland gaan de Nijkerkerbrug, de Waalbrug in Nijmegen en de Prinses Marijkesluis tussen Rijswijk en Ravenswaaij op de schop. Daarnaast wordt er gewerkt aan het viaduct op de A1 bij Hoog Buurlo en aan knooppunt Hattermerbroek.
Minister Cora van Nieuwenhuizen noemt de renovatie van bestaande infrastructuur een van haar prioriteiten. 'We gaan de infrastructuur verjongen', zegt de minister van Infrastructuur en Waterstaat tegen de NOS.
'Veel bruggen en tunnels zijn aangelegd vanaf de jaren ‘50 en naderen het eind van hun levensduur', laat de minister in een brief aan de Tweede Kamer weten.

Kosten 9,5 miljard euro

Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de minister in maart nog eens tientallen andere bruggen en tunnels aanwijst die de komende tien jaar moeten worden opgeknapt.
Dit alles gaat naar verwachting zo'n 9,5 miljard euro kosten.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl