Nieuws

Airborne Museum gaat volledig op de schop

Het Airborne Museum
Het Airborne Museum in Oosterbeek gaat volledig op de schop. De organisatie krijgt daarvoor 750.000 euro van het het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds).
OOSTERBEEK - Het Airborne Museum in Oosterbeek gaat volledig op de schop. De organisatie krijgt daarvoor 750.000 euro van het het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds).
'De doelgroep verschuift van mensen die de oorlog hebben meegemaakt, naar mensen die het verhaal willen beleven en in het heden willen ervaren', schrijft het museum. Toch zou er (inter)nationaal een toenemende interesse zijn voor de Tweede Wereldoorlog. Volgens het museum heeft dat publiek wel andere behoeftes en verwachtingen. Daarom moet het museum op de schop.
Het museum zal vrijdag de veranderingen en de ambities voor de herdenking van 75 jaar Market Garden en de bevrijding van Nederland (2019-2020) nader toelichten tijdens een persconferentie.
Op 1 september 2019 moeten alle veranderingen zijn doorgevoerd. In de tussentijd blijft het museum geopend voor publiek.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl