Nieuws

Rode kruizen genegeerd na ongeluk; bestuurders op de bon

Automobilisten hebben zondag op de A50 meerdere rode kruizen genegeerd. Dat gebeurde na een eenzijdig auto-ongeluk op de brug bij Ewijk. 'We hebben alle bestuurders beloond voor hun gedrag met een boete', schrijft de politie Nijmegen-Zuid op Facebook. © politie Nijmegen-Zuid
EWIJK - Automobilisten hebben zondag op de A50 meerdere rode kruizen genegeerd. Dat gebeurde na een eenzijdig auto-ongeluk op de brug bij Ewijk. 'We hebben alle bestuurders beloond voor hun gedrag met een boete', schrijft de politie Nijmegen-Zuid op Facebook.
De beide rijbanen waren 's ochtends middels matrixborden afgekruist, maar de andere helft van de brug was open waardoor het verkeer niet hoefde om te rijden. Alle hulpverleners waren dan ook verbaasd dat de rode kruizen werden genegeerd. 'Dan heb je het echt niet begrepen!', benadrukt de politie.

Lichte verwondingen

Het ongeluk bleek uiteindelijk mee te vallen. In het voertuig zaten drie volwassenen en twee kinderen. Enkelen hadden lichte verwondingen. De kinderen hebben van de hulpdiensten een traumabeertje gekregen voor de schrik.
De bestuurders die de rode kruizen hebben genegeerd, krijgen op een later moment te horen hoe hoog de boete is. De officier van justitie stelt het bedrag vast.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl