Elf goudvissen gegooid in Sint Jansbeek

ARNHEM - Een groepje Arnhemmers heeft vrijdagavond elf goudvissen in de Sint Jansbeek in de Arnhemse binnenstad gegooid. Ze hebben dit gedaan om 'wat leven in de brouwerij te krijgen'.

'We wilden de beek meer leven geven dan alleen een paar rotsblokken', vertelde een van de deelnemers. 'Zodat het ook echt een plek gaat worden waar mensen kunnen rusten en genieten van een stukje natuur in de stad.'

(de tekst gaat verder onder de video)

De Sint Jansbeek was sinds de 19e eeuw gedempt. Vorig jaar werd begonnen met de beek boven de grond te krijgen. Sinds eind vorige maand is de 800 meter lange en circa 55 centimeter diepe Sint Jansbeek weer gevuld met water.

Auto's in beek

Sinds de openstelling is de beek meerdere keren in het nieuws geweest. Zo reden er al zeker drie auto's in de Jansbeek. De gemeente Arnhem plaatste daarom een bloembak voor het watertje. Ook wordt er gekeken naar een structurele maatregel.

Verder viel een Duitse toeriste bij de monding van de beek van de trap. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. En sprongen - waarschijnlijk als nieuwjaarsduik - mensen in de beek.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Vitesse
Deel dit artikel: