Den Haag komt kijken in Spijk

SPIJK - 'Spijk is niet het eind van de wereld, maar het begin' en dat wilden de inwoners vrijdag ook laten zien aan een Haagse delegatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De heren kwam naar Spijk, in de Liemers, om te zien hoe bewoners zelf de leefbaarheid van hun dorp behouden én verbeteren.

Het bezoek van anderhalf uur bestond uit een presentatie en een rondleiding door het dorp. Tijdens de rondleiding hebben de inwoners verenigd in de Stichting Actief Spijk laten zien wat ze tot nu toe samen hebben bereikt en wat ze in de toekomst nog willen doen.

De stichting bestaat inmiddels bijna 10 jaar en bestaat uit alleen maar vrijwilligers. Actief Spijk heeft er onder meer voor gezorgd dat het dorpshart een flinke opknapbeurt heeft gekregen. Over alle plannen hebben de inwoners korte lijntjes met de gemeente. 

(de tekst loopt door onder de video)

Directeur-generaal mist rondleiding

De directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken liet even op zich wachten en moest daardoor de rondleiding door het dorp missen. Maar de ambtenaren die wel op tijd waren, maakten uitgebreid foto's en stelden volop vragen. 

De directeur-generaal maakte het daarna ruimschoots goed volgens Guido Ariessen, voorzitter van de Stichting Actief Spijk. 'Hij stelde veel vragen en was heel eerlijk en erg betrokken. Bovendien zijn we vervolgens uitgenodigd om naar Den Haag te komen.'

Het bezoek van de Haagse delegatie was op initiatief van onder andere de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Rijnwaarden Zevenaar Politiek Nieuws
Deel dit artikel: