Jochem van Gelder presentator bij Omroep Gelderland

ARNHEM - Jochem van Gelder gaat aan de slag bij Omroep Gelderland. De presentator uit Beneden-Leeuwen maakt dit jaar in elk geval twee televisieprogramma's.

Van Gelder (54) begint zaterdag 10 maart met de achtdelige serie Van Gelder VIP Vervoer. In dat programma is hij de chauffeur van bekende Gelderlanders.

De eerste vips die door hem worden vervoerd zijn de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, presentator Jan de Hoop (Omroep Gelderland/RTL) en de Nijmeegse muzikant Ruben Hein, die nu ook te zien is in de nieuwe serie van Wie is de Mol?

Verder wordt een programma ontwikkeld waarin Van Gelder met ouderen in gesprek gaat over hun leven in Gelderland.

Bekijk de intro van het programma:

Jochem van Gelder over zijn Gelderse avontuur:

Praatjesmakers

Van Gelder werkte ruim 20 jaar voor de NCRV, waar hij onder meer presentator was van Praatjesmakers en Willem Wever. Daarna presenteerde hij diverse programma's voor SBS 6.

'Ik ben blij dat we Jochem aan ons hebben kunnen binden', zegt hoofdredacteur Marc Veeningen. 'Als omroep vertellen wij de verhalen van de Gelderlanders. Jochem toont in zijn interviews oprechte interesse in mensen en dat past helemaal bij de manier waarop wij programma’s maken.'

Niet gedacht aan het leuke buurmeisje

Het ligt zo voor de hand: Gelderlander Van Gelder naar Omroep Gelderland. 'Toch is dat er tot nu toe nooit van gekomen. Ik had al die jaren een vaste relatie en Omroep Gelderland was het leuke buurmeisje waar ik zo vertrouwd mee was, maar nooit aan gedacht heb. Ik was dan ook verrast door haar uitnodiging en het feit dat we meteen zoveel gemeen hadden qua plannen en ambities. Het heeft effe geduurd, maar we gaan samen mooie programma's maken en ik heb er erg veel zin in!'

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Deel dit artikel: