Nieuws

Qbuzz neemt spoorlijn Geldermalsen-Dordrecht over van Arriva

Reizigers op de MerwedeLingelijn, de spoorverbinding tussen Geldermalsen en Dordrecht, krijgen vanaf eind dit jaar te maken met een nieuwe vervoerder: Qbuzz. Het bedrijf heeft de concessie binnengehaald om de komende acht jaar het treinvervoer op de lijn te verzorgen. © ANP
GELDERMALSEN - Reizigers op de MerwedeLingelijn, de spoorverbinding tussen Geldermalsen en Dordrecht, krijgen vanaf eind dit jaar te maken met een nieuwe vervoerder: Qbuzz. Het bedrijf heeft de concessie binnengehaald om de komende acht jaar het treinvervoer op de lijn te verzorgen.
De provincie Zuid-Holland meldde woensdag de uitkomst van de aanbesteding. Die heeft een prijskaartje van 23 miljoen euro per jaar. Qbuzz maakt na de bezwaartermijn van zes weken bekend wat het bedrijf precies voor plannen heeft met de verworven bus- en treinverbindingen.

Betere plannen dan Arriva

De afgelopen jaren was Arriva het vervoersbedrijf in de regio. Het bedrijf deed ook aan de aanbestedingsronde mee, net als concurrent EBS. Maar de
provincie vindt de plannen van Qbuzz beter.
Qbuzz was enkele jaren een dochterbedrijf van de NS. Het busbedrijf werd vorig jaar overgenomen door BusItalia, dat weer een dochterbedrijf is van de Italiaanse nationale spoorwegen.
 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl