BMX'er Van Gorkom kunstmatig in coma na zwaar ongeluk

ARNHEM - BMX-fietser Jelle van Gorkom (27) uit Lichtenvoorde wordt kunstmatig in coma gehouden na een ernstig ongeluk op de olympische BMX-baan van Papendal. Dat meldt de KNWU.

Het ongeluk gebeurde dinsdag, onderaan de startheuvel en aan het begin van de training. Er waren geen andere fietscrossers bij betrokken. Van Gorkom is op een ketting onderaan de startheuvel geknald. De crosser werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Die ketting moet voorkomen dat onbevoegden van de startheuvel afgaan. De ketting moet weggehaald worden voor de start, maar dat is niet gebeurd. Er wordt door Papendal en de KNWU onderzocht hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De BMX'er heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. 

'In gedachten bij hem en familie'

Bondscoach Bas de Bever zegt dat hij en de nationale selectie in gedachten bij Van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie zijn.' Directeur van het Sportcentrum Papendal Jochem Schellens spreekt van een verschrikkelijk ongeval. Vanuit het ziekenhuis meldt Schellens dat de toestand van de Achterhoeker stabiel is.

Op Radio Gelderland sprak Frank van Dijk met Schellens over de toestand van Van Gorkom:

Drie jaar geleden liep Van Gorkom bij een zwaar trainingsongeluk een gebroken rib op, een scheurtje in de milt en brak hij beide sleutelbenen. In 2012 lag hij drie dagen in coma na een ongeluk in een wedstrijd in San Diego. 

 

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Deel dit artikel: