Veluwe populairste binnenlandse vakantieregio

OTTERLO - De Veluwe was het afgelopen jaar het meest in trek in eigen land. De Gelderse streek was daarmee voor het eerst populairder dan de Noordzeebadplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Nederlanders zijn in 2017 vaker op vakantie gegaan en hebben vaker reizen naar het buitenland geboekt. Met een totaalbedrag van 16,8 miljard is er ongeveer 1 miljard euro meer uitgegeven dan in het jaar ervoor.

Volgens NBTC-NIPO Research zijn ruim 13 miljoen Nederlanders (zo'n 82 procent van de bevolking) in 2017 een of meerdere keren op vakantie geweest. De populairste vakantielanden zijn nog altijd Duitsland, Frankrijk en Spanje. Griekenland was door de vluchtelingencrisis in voorgaande jaren minder in trek, maar werd in 2017 weer volop bezocht (40 procent meer dan in 2016).

Vakanties naar Turkije zijn daarentegen flink gedaald (min 40 procent) als gevolg van de terreurdreiging en de politieke onrust in het land. Het aantal vakanties in eigen land is afgelopen jaar met 17,6 miljoen gelijk gebleven.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
De Veluwe
Deel dit artikel: