Iets leuks doen dit weekend? Dit zijn de uittips van Esther

ARNHEM - In Gelderland is dit weekend weer veel te beleven. Esther heeft een paar leuke uitjes voor je op een rij gezet.

Muziek en theater

In Harderwijk kun je dit weekend in huiskamers rond de Vischmarkt genieten van muziek, theater en poëzie tijdens het Donkere Dagen Festival. Zaterdagavond zijn er vijf routes met elk drie verschillende optredens. Zondagmiddag is er een speciaal programma voor kinderen.

Echte lichamen

In het DWK-gebouw in Zutphen kun je dit weekend naar de rondreizende tentoonstelling ‘Real Human Bodies’. In de tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van echte menselijke lichamen. De verzameling bestaat uit onder meer skeletten, ledematen en organen. 

Voor een keer open

De Ridders van Gelre zijn zaterdag aanwezig in Kasteel Waardenburg. Normaal gesproken is het kasteel niet voor publiek toegankelijk, maar de ridders hebben geregeld dat iedereen een kijkje kan komen nemen. En dat is nog niet alles, eenmalig komt de bijzondere Kroniek van Erkelenz naar naar het kasteel. Je kunt tussen 10.00 en 12.00 uur naar binnen.

Gelders Orkest in vernieuwde Musis

Afgelopen weekend was de officiële heropening van het vernieuwde Musis in Arnhem.  Dit weekend kun je onder meer in de nieuwe Parkzaal genieten van een optreden van Het Gelders Orkest. Het orkest viert de honderdste geboortedag van de grote Amerikaanse componist Bernstein met een optreden samen met violiste Liza Ferschtman. Kijk voor het hele programma van Musis op hun website. 

Esther was afgelopen week bij de opening van het nieuwe Musis. Kijk hieronder hoe de vernieuwde muziekzaal eruit ziet (tekst gaat verder onder de video)  

Platen en boeken

Ben je gek op kraampjes vol tweedehands spullen zoals platen, boeken, speelgoed en kleding? Dan is de grote vlooienmarkt in Sporthal ‘t Jebbink in Vorden iets voor jou. De markt is zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Mountainbiken in en rondom Rhenoy

Elk jaar vindt op de derde zondag van januari de veldtoertocht van Rhenoy plaats. Iedereen kan er aan meedoen. Je kunt afstanden van 27, 35 en 45 kilometer fietsen.

In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald. 

Deel dit artikel: