Leerkracht Groessen vast om ontucht

GROESSEN - De leerkracht van een basisschool in Groessen die eerder al door het schoolbestuur op non-actief was gezet na meldingen over ontucht, is eerder deze week aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De aanhouding is maandag al gedaan.

Leerkracht zou leerlingen hebben betast

De rechter-commissaris heeft donderdag bepaald dat de 55-jarige Arnhemmer nog zeker 14 dagen blijft vastzitten. Hij wordt verdacht van ontucht met minderjarigen. Hij zou drie (oud)leerlingen onzedelijk hebben betast, zegt het OM. Het bekend worden van de zaak leidde tot veel onrust in Groessen.

Het bestuur van de Stichting Confessioneel Onderwijs Rijn-IJssel zette de man eind maart op non-actief naar aanleiding van de eerste meldingen over grensoverschrijdend gedrag.

Verdachte al eerder gewaarschuwd

De man kreeg in 2009 al een disciplinaire maatregel opgelegd voor een vergelijkbaar incident. Ouders hadden een klacht tegen de man ingediend, zegt de Stichting Confessioneel Onderwijs R'-IJssel waar de school onder valt. Er zou sprake zijn van "onzedelijk gedrag". Hij kreeg toen een officiële waarschuwing. De man is sinds 1981 werkzaam in het onderwijs.

Gemeente en OM terughoudend met informatie

De betrokkenen zijn door het OM en de gemeente Duiven per brief geïnformeerd. Het Openbaar Ministerie zegt nog geen verdere mededelingen te kunnen doen over de zaak.

'In het belang van het onderzoek, met name in zedenzaken met mogelijk meerdere minderjarige slachtoffers, is het Openbaar Ministerie in het algemeen terughoudend in de berichtgeving aan de ouders en de media. Dit is zowel in het belang van het onderzoek, de slachtoffers en dat van verdachte'.

 

Eerdere berichtgeving:

Meer over dit onderwerp:
Duiven Nieuws
Deel dit artikel: