Lintjesregen: 354 in Gelderland

DEN HAAG - 354 Gelderlanders zijn vrijdag naar het gemeentehuis of onder valse voorwendselen naar een andere locatie gelokt om een lintje in ontvangst te nemen.

Ze kregen de onderscheiding voor hun betrokkenheid bij en inzet voor de maatschappij.

Gelderse lintjes

- Lid in de Orde van Oranje-Nassau 313
- Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden 1
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 33
- Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw 1
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden 4
- Officier in de Orde van Oranje-Nassau 2


Opvallende lintjes

Ook dit jaar waren er weer een paar opvallende decorandi. Zo werd Marleen Kaptein in Culemborg Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg deze hoge onderscheiding voor haar baanbrekende werk op het gebied van energiezuinig- en duurzaam bouwen en wonen. Ze stond in Culemborg aan de wieg van de energiezuinige wijk Lanxmeer.

Vrijwillige tuinman

In de schouwburg van Lochem werd Bennie Hoetink uit Gorssel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft een verstandelijke beperking en werkt al sinds 1975 bij de groen- en onderhoudsvoorziening bij Delta in Zutphen. Daarnaast houdt hij al sinds 1963 als vrijwilliger tuinen bij van buurtbewoners en van de woonvoorziening waar hij zelf woont.

Meer lintjes

Dit jaar werden er minder lintjes uitgereikt dan vorig jaar. Toen waren het er 404. Het jaar ervoor, in 2010, waren het er 405. Klik HIER om te zien wie er dit jaar in uw woonplaats een lintje hebben gekregen.


Foto: Een trotse Jan Bouwhuis (freelance cameraman voor Omroep Gelderland) na de uitreiking van zijn lintje


Foto: De vlag uit bij het stadhuis in Culemborg


Foto: Uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen in het gemeentehuis van Heerde. Burgemeester Inez Pijnenburg-Adriaenssen, Simone Blaauw, Dirk Otten en Herman Riphagen


Meer over dit onderwerp:
Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: