30 miljoen tegen filedruk Stadsregio

ARNHEM - Het Rijk, de overheden en het bedrijfsleven in de regio Arnhem-Nijmegen willen de komende jaren met maatregelen op onder meer het gebied van flex- en thuiswerken de filedruk in de regio met 20% omlaag brengen.

Daarvoor is maandag in Arnhem een overeenkomst ondertekend met minister Schultz van Infrastructuur.

De ondertekening vond plaats in Burgers' Zoo, waar de minister, Burgers'-directeur Alex van Hooff en voorzitter Jaap Modder van de Stadsregio hun handtekening zetten onder de overeenkomst. De drie vormen het bestuurlijk trio dat gaat toezien op de uitvoering van de maatregelen.

 

Voor het project Beter Benutten is 30 miljoen euro beschikbaar. Doel is, zoals de naam aangeeft, de bestaande infrastructuur in de regio beter te benutten. Daarbij wordt ook ingezet op een betere benutting van het spoor en meer gebruik van de vaarwegen met als doel een groei van de economie..

Het project zet onder meer in op het nieuwe werken. Voorbeeldbedrijf is verzekeraar VGZ die onder meer met flexwerken een bijdrage levert aan het verminderen van de drukte in de spits. Het bedrijf kreeg maandag als beloning voor die inzet de SLIM Award uitgereikt.

SLIM is het lopende project in de regio om automobilisten te belonen voor het rijden buiten de spits.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Provincie Nieuws
Deel dit artikel: