"Geen idee wie er achter explosie Beuningen zit"

BEUNINGEN - De uitbaters van de dansschool en een café in Beuningen zeggen geen idee te hebben wie er achter de explosie voor hun gebouw zit.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er een ontploffing aan de Schoolstraat. Daardoor sneuvelden ruiten van omliggende huizen.

Oud bankgebouw

"We hebben geluk gehad dat het een oud bankgebouw is, dat heeft wel heel veel tegengehouden. Door de dikke ramen is de schade enigszins beperkt," zegt Charlotte Vos van de dansschool. De ramen van het gebouw zijn gesprongen en ook een deel van de dansvloer is beschadigd.

Veel geruchten

"Het spookt door mijn hoofd wie dit gedaan heeft, maar ik kan het niet bedenken. Ik kan me niet voorstellen wie onze dansschool kapot wil hebben. Ik hoop dat de politie haar werk goed doet." In  Beuningen zijn er veel geruchten over de explosie. Er wordt gespeculeerd over een aanslag op de dansschool. Maar daar herkent Vos zich niet in. "Ik hoor de gekste verhalen, over granaten en rare mensen die hier over de vloer komen. Dat vind ik heel vervelend, ik heb liever dat mensen gewoon vragen hoe het zit."

Extra toezicht politie

De gemeente Beuningen heeft huis-aan-huis een brief verspreid over de explosie. Daarin staat onder meer dat de politie extra gaat surveilleren in de omgeving. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: