Nijmegen: oude toren ondergronds

NIJMEGEN - De middeleeuwse toren die vorig jaar bij verrassing te voorschijn kwam bij opgravingen op Plein 1944 in Nijmegen wordt in zijn geheel teruggeplaatst in de fietskelder die onder het plein wordt gebouwd.

Dat hebben B en W dinsdag besloten.

Het college steekt verder geld in de herbouw van de Donjon en in een bronzen replica van het monument van de soldaat op Plein 1944.

B en W van Nijmegen willen meer geld steken in het zichtbaar maken van de Nijmeegse cultuurhistorie. Zo komt er een Romeinse Route in Nijmegen-Oost.

De 'verloren toren' kwam tot grote verrassing van de Nijmeegse archeologen naar boven tussen de resten van een dubbele stadsmuur. De toren is destijds voorzichting uitgegraven en opgeslagen.

 

1951: terwijl de stad nog steeds zijn wonden likt, wordt op Plein 1944 het beeld van Jac Maris geplaatst. (foto: Jac. Marismuseum) 1951: terwijl de stad nog steeds zijn wonden likt, wordt op Plein 1944 het beeld van Jac Maris geplaatst. (foto: Jac. Marismuseum)

 

Het bekende soldatenbeeld van Jac. Maris, uitgevoerd in steen, verkeert volgens de gemeente in zo'n slechte staat, dat is besloten een bronzen replica terug te plaatsen.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: