Robert Gesink geeft ziek op in Baskenland

VITORIA - Wielrenner Robert Gesink uit Aalten heeft opgegeven in de Ronde van Baskenland.De 25-jarige Achterhoeker kampt met een virale infectie.

Hij begon maandag al ziek aan de ronde, maar probeerde het toch. Nadat hij in de etappe van dinsdag twee minuten moest prijsgeven, besloot Gesink om uit de koers te stappen. Hij wilde de Ronde van Baskenland gebruiken om een goed klassement te rijden. Vorig jaar eindigde hij nog als derde.

Een waardeloze dag vandaag. De griep speelt me parten en het ging een stuk minder dan gister.'Doorharken' is onverstandig, eerst uitzieken.

— Robert Gesink (@RGUpdate) april 3, 2012

Gesink richt zich nu op de Amstel Gold Race en de Waalse klassiekers, waar hij met ambitie aan de start verschijnt. Het is zijn doel om zijn beste prestaties daar te overtreffen. In 2008 werd hij vierde in de Waalse Pijl en dertiende bij zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik. In 2009 was hij dicht bij de overwinning in de Amstel Gold Race, maar eindigde hij als derde. Gesink is sinds anderhalve maand weer in koers na een beenbreuk in september.

Dan via een aantal goede trainingen richting Amstel, niet de ideale weg maar op dit moment de beste. 'Been-technisch' gelukkig alles oké!

— Robert Gesink (@RGUpdate) april 3, 2012

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: