Grote betrokkenheid bij fataal ongeval

NIJMEGEN - De betrokkenheid van lezers is onverminderd groot bij de berichtgeving over het ongeval, waarbij vorige week vrijdag in Nijmegen een 12-jarige scholiere om het leven kwam toen ze werd overreden door een plotseling afslaande vrachtwagencombinatie.

Veel lezers uiten op de website van Omroep Gelderland hun medeleven met de familie van het meisje. Klas- en schoolgenoten, vrienden en vriendinnen van het slachtoffer en getuigen van het ongeluk spreken hun ongeloof en machteloosheid uit.

'Ze was mijn bff (best friend forever, red.) ik zat bij haar 4 jaar achter elkaar in de klas. ze was altijd zo vrolijk en nu is ze er gewoon niet meer.het gehuil stopt maar niet'. 

Chauffeur moet leven met schuldgevoel 

In de reacties gaat ook veel betrokkenheid uit naar de chaufeur. 'Ook al is er blaam bij de chauffeur, deze leeft de rest van zijn leven met een schuldgevoel..en zijn gezin', aldus een reactie.

'Het enige dat telt dat van zowel van de familie van het slachtoffer alsook de chauffeur en zijn gezin alle steun nodig hebben om dit te verwerken ipv veroordelingen', aldus een andere bezoeker van de website van Omroep Gelderland.

De politie meldde dinsdag dat de chauffeur een voor hem rijdende collega zou hebben willen volgen die hij onderweg uit het oog was verloren. Dat was de oorzaak van de bruuske en fatale manoeuvre toen hij hem bij de kruising weer zag rijden en rechtsaf achter hem aan wilde.

Justitie bepaalt of de man wordt vervolgd

'Deze chauffeur heeft een fout gemaakt waar hij wel mee zou moeten leren leven (...) Deze man zat hier ook niet op te wachten en hoort ook hulp te krijgen zodat hij weer de weg opkan om zijn brood op een eerlijke manier te kunnen blijven verdienen!
Er gebeuren dagelijk genoeg ongevallen met gewone auto's maar omdat die niet zo'n grote impact hebben komen die vaak al niet eens meer op het nieuws', aldus een reactie op dat nieuws.


Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: