Wolfhezenaar loopt 250 km hard door woestijn

WOLFHEZE - Mario Penzen uit Wolfheze vertrekt vandaag naar Zuid-Marokko om zondag mee te doen aan de zwaarste hardloopwedstrijd van de wereld: de Marathon des Sables ofwel marathon van het zand.


250 km woestijn in een week

Hij moet 250 km afleggen binnen zeven dagen. Hij trainde vooral op de Koeweg in Ede met een autoband achter zich om zo het gevoel van mul zand te ervaren. De hardloopwedstrijd is zo intensief dat twee mensen in het verleden zelfs de tocht niet hebben overleefd.

Goed doel

Mario is medisch goedgekeurd. Hij loopt niet alleen voor zichzelf ook voor stichting Jarige Job. Een stichting die ervoor wil zorgen dat ieder kind een verjaardagsfeestje krijgt.

Levend terugkeert

Bij de Vierdaagse in Nijmegen doen meer mensen ongetraind mee en dat is volgens Mario gevaarlijker dan deze extreme woestijntocht.In zijn omgeving verklaren veel mensen hem voor gek. Zijn vrouw hoopt vooral dat hij levend terugkeert.

Rugzak met vuurpijl

Verder draagt Mario Penzen tijdens de tocht een 13 kilo wegende rugzak. Vol met eten en spullen om de tocht te overleven. Als een deelnemer het niet trekt kan je een vuurpijl afschieten vervolgens word je dan met een helikopter opgehaald. Opvallend is het dat kamelen bij deze wedstrijd de bezemwagens zijn. Lopen de kamelen voorbij lig je uit de wedstrijd.

Wennen in tentenkamp

Vrijdag zal Mario Penzen met andere deelnemers uit verschillende landen naar een tentenkamp gebracht worden om eerst te wennen aan de temperatuur. Zondag gaat hij van start. 16 april vliegt hij terug naar Nederland. In zijn rugzak neemt hij zelf eten mee om zich zo te redden.

Mario Penzen klaar voor de woestijn Mario Penzen klaar voor de woestijn
Meer over dit onderwerp:
Renkum Nieuws
Deel dit artikel: