Dertien rooms-katholieke geloofsgemeenschappen samen verder

ZEVENAAR - In de Liemers gaan dertien rooms-katholieke geloofsgemeenschappen samen verder als de nieuwe parochie Sint Willibrordus Zevenaar. Door de fusie hoopt de kerk efficiënter te gaan werken, zegt een woordvoerder. Het is toeval dat dit samenvalt met de fusie van de gemeentes Zevenaar en Rijnwaarden.

De fusie wordt deze zondag feestelijk ingezegend in de Heilige Andreaskerk in Zevenaar. De Liemerse parochies Sint Willibrordus (Doesburg / Rijnwaarden / Zevenaar) en Heilige Vier Evangelisten (Duiven / Westervoort) zullen hun krachten bundelen.

Eijk gaat viering voor

Kardinaal Eijk, aartsbisschop van het bisdom Utrecht zal zelf deze viering voorgaan, samen met Pastoor Thanh van de Zevenaarse Heilige Andreas kerk en het voltallig pastoraal team. Ook het nieuw benoemde parochiebestuur wordt gepresenteerd.

De nieuwe Liemerse parochie omvat de dertien rooms-katholieke geloofsgemeenschappen Babberich, Doesburg-Angerlo, Duiven, Groessen, Herwen & Aerdt, Lathum-Giesbeek, Lobith & Tolkamer, Loo, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Westervoort en Zevenaar.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Religie
Deel dit artikel: