Apeldoorn: Berends als burgemeester

APELDOORN - De gemeenteraad van Apeldoorn gaat John Berends, nu nog burgemeester van Harderwijk, voordragen als opvolger van VVD'er Fred de Graaf die in oktober de overstap maakte naar de Eerste Kamer.

De gemeenteraad heeft de voordracht maandagavond bekendgemaakt. Berends (CDA) trad op 1 maart 2005 aan in Harderwijk en begon daar maart vorig jaar aan zijn tweede termijn. Voor de vacature hadden zich 24 sollicitanten aangemeld.

Berends is verheugd over de vele reacties die hij al heeft gekregen. "De sociale media doen hun werk. Via Twitter, Hyves, Facebook. Super. De hele nacht door, zowat. Ik kon er bijna niet van slapen", zegt Berends.

Goedemorgen wat een geweldigehoeveelheid warme reacties op mijn voordracht voor Apeldoorn....dank!Kijken wat vandaag brengt.

— John Berends (@bgm_johnberends) maart 20, 2012

Berends zegt dat Apeldoorn als een rode draad door zijn leven loopt. "Ik ben mijn carrière begonnen bij het opleidingsinstituut voor de politie, aan de Arnhemseweg in het voormalige klooster. Toen ik wethouder werd, gingen we vaak op bezoek in Apeldoorn om te kijken hoe ze het daar deden. Het is toch een stad die flink groeit en zich doorontwikkelt. En ook toen ik burgemeester werd. Fred de Graaf was voorzitter van de veiligheidsregio. Die stad heeft me altijd erg geïnteresseerd. Ik voel me er echt vereerd mee." 

De aanbeveling gaat naar de minister voor een definitieve benoeming door de koningin over enkele weken. Tot die tijd blijft waarnemend burgemeester Esmeijer in functie.  

Apeldoorn verwacht de komende dagen ook een nieuw college te presenteren. Het oude viel over speculatieve grondaankopen. 

Meer over dit onderwerp:
Grondaankoop Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: