Achilles'29 failliet verklaard

GROESBEEK - De rechtbank in Zutphen heeft Achilles'29 op verzoek van de belastingdienst failliet verklaard. De Groesbeekse voetbalclub overweegt in beroep te gaan tegen de beslissing. Het is nog onduidelijk of de spelers in de winterstop transfervrij kunnen vertrekken.

Het gaat overigens alleen om de besloten vennootschap. Daar zijn onder andere de betaald voetbalactiviteiten in onder gebracht, dat wil zeggen het eerste elftal en het beloftenteam. Achilles'29 degradeerde afgelopen zomer uit de eerste divisie.

Grotere druk

Daarna kwam de exploitatie van Achilles'29 onder nog grotere druk te staan, zeker toen duidelijk werd dat de club dit seizoen niet uit de tweede naar de eerste divisie kon promoveren.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

'Afsluiting nare periode'

Volgens bestuurslid Elrie Bakker-Derks is het faillissement 'de afsluiting van een erg nare periode met veel onzekerheid'. Volgens haar zijn er na de promotie naar de eerste divisie door de KNVB veel besluiten in het nadeel van Achilles'29 genomen. 'Daardoor haakten sponsors af. Genadeklap was het besluit van de KNVB om de voetbalpiramide weer te sluiten. Achilles was net gedegradeerd en hoopte snel weer te promoveren. Dat gaat dus niet door. Ook daardoor haakten sponsors af.'

KNVB: nog geen gevolgen

De KNVB meldt woensdag dat het besluit nu nog geen gevolgen heeft voor de competities waarin het eerste elftal (tweede divisie) en het beloftenteam (hoofdklasse) uitkomen. 'Eerst zal er een onherroepelijke uitspraak moeten zijn. Op dit moment blijven deze teams deelnemen aan de competities. Wel is het hierbij van belang dat de club, net als iedereen, aan de competitievoorwaarden blijft voldoen', aldus de voetbalbond.

Salarissen niet uitbetaald

De Groesbeekse voetbalclub had al meermalen moeite met het betalen van de salarissen van de spelers en de technische staf. Zo had de club begin november een betalingsachterstand van drie maanden.

Alle andere elftallen, zoals de jeugdafdeling en het vrouwenteam vallen niet onder het faillissement en gaan sowieso door.

Zie ook:

 

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Sport
Deel dit artikel: