Nieuws

Bootongeluk op de Rijn was fout van de stuurman

Een menselijke fout is de oorzaak van het ongeluk met een cruiseschip op de Rijn bij Duisburg op tweede kerstdag. Dat zegt de Zwitserse rederij Scylla. Aan boord waren 101 passagiers en twee reisbegeleiders uit Nederland die onderweg waren naar Arnhem. © EPA
DUISBURG - Een menselijke fout is de oorzaak van het ongeluk met een cruiseschip op de Rijn bij Duisburg op tweede kerstdag. Dat zegt de Zwitserse rederij Scylla. Aan boord waren 101 passagiers en twee reisbegeleiders uit Nederland die onderweg waren naar Arnhem.
De rederij meldt bovendien dat na de aanvaring, in tegenstelling tot een eerder bericht, niet twee maar drie opvarenden in het ziekenhuis moesten blijven.

Dertig gewonden

Ter hoogte van snelweg A42 in Duisburg voer het passagiersschip tegen een brugpijler. De stuurman heeft volgens een woordvoerster een fout gemaakt. Een technische fout wordt uitgesloten.
Bij de aanvaring vielen dertig gewonden, onder wie vier bemanningsleden. Het schip Swiss Crystal was tweede kerstdag met 103 Nederlanders onderweg van Koblenz naar Arnhem.
De rederij laat weten dat de leeftijd, vermoeidheid, lichamelijke en geestelijke toestand van het personeel onder de loep worden genomen. 'Zo hopen we in de toekomst ongelukken te voorkomen.'
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl