11.000 lampionnen tegen kanker

LUNTEREN - KWF Kankerbestrijding heeft vrijdag op de Goudsberg in Lunteren een reuzenhart gemaakt van 11.219 lampionnen. Het hart is bedoeld om mensen te steunen die met kanker te maken hebben, of hebben gehad. De duizenden lampionnen zijn vrijdagavond verlicht.

Het hart staat bij het middelpunt van Nederland in Lunteren. Elk lichtje staat voor een dierbare. Duizenden mensen hingen hun met persoonlijke boodschap beschreven lampion in het hart. 

Voor elk van de ruim tienduizend lampionnen is geld gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

Jacquelien van de Pol is een van de mensen die een lampion heeft geplaatst, voor haar nicht Marion. 'Zij had uitgezaaide darmkanker', vertelt ze. 'We hadden een band zoals zussen die hebben en zeiden altijd zusjelief tegen elkaar. Ze was heel positief en optimistisch. In augustus 2016 hoorde ze dat ze kanker had en begin oktober van dit jaar is ze helaas overleden. Ze werd maar 53 jaar, veel te jong.'

In totaal krijgt ongeveer een op de drie Nederlanders kanker. Jaarlijks gaat het om 100.000 Nederlanders. Ongeveer negentig procent van de mensen die de ziekte krijgen is 50 jaar of ouder, volgens het KWF.

Vrijdagavond was er ook een livestream van KWF Kankerbestrijding over het grote hart.

Bekijk de uitzending hier:

Foto: KWF Kankerbestrijding

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Deel dit artikel: