Nieuws

Barneveld dolblij met aanpak knooppunt A30/A1

In Barneveld zijn ze 'ongelofelijk blij' dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen om de aansluiting bij de A30 en de A1 aan te pakken. © Omroep Gelderland
TERSCHUUR - In Barneveld zijn ze 'ongelofelijk blij' dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen om de aansluiting bij de A30 en de A1 aan te pakken.
CDA-Kamerlid Maurits von Martels diende die motie dinsdag in, een ruime meerderheid van de Kamerleden stemde voor. Alleen GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren stemden tegen. 
De twee snelwegen sluiten met verkeerslichten op elkaar aan, daardoor staat het vrijwel dagelijks vast op het traject.

'Er moet iets gebeuren'

Minister Cora van Nieuwenhuizen moet medio 2018 met een voorstel komen hoe de problemen kunnen worden aangepakt. Vorig jaar besloot de Tweede Kamer al dat er onderzoek gedaan moest worden naar de aansluiting, maar nu moet er dus een concreet plan komen.
De gemeente Barneveld, waar het knooppunt ligt, is blij met het besluit. 'Willen we Barneveld en de regio bereikbaar houden, dan moet er iets gebeuren', reageert het college van burgemeester en wethouders. 
Uit een lijst van de ANWB blijkt dat veel weggebruikers zich ergeren aan het knooppunt. Het staat in de top-5 van locaties met de grootste ergernissen. 
Zie ook: 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl