Nieuws

Knelpunt A2 Zaltbommel eerst aangepakt met 'kleine oplossingen'

A2.
De A2 tussen knooppunt Deil en 's Hertogenbosch wordt op korte termijn aangepakt met 'kleine oplossingen'. Dat hebben het Rijk en de provincie Noord-Brabant besloten. © Omroep Gelderland
DEIL - De A2 tussen knooppunt Deil en 's Hertogenbosch wordt op korte termijn aangepakt met 'kleine oplossingen'. Dat hebben het Rijk en de provincie Noord-Brabant besloten.
Dit moet de bereikbaarheid van Zaltbommel, Kerkdriel en de rest van het Rivierenland een stuk beter maken. Op korte termijn (2018-2020) zal er zo'n 46 miljoen euro worden geïnvesteerd in de wegen en het verbeteren van overstappen op stations, waaronder die van Zaltbommel.
Dat station moet een echt openbaar vervoersknooppunt worden voor bus en trein. Ook komen er meer parkeerplaatsen en een snelfietsroute tussen Zaltbommel en 's-Hertogenbosch.
Tekst gaat verder onder de foto
'We willen er eigenlijk naartoe dat mensen andere vormen van vervoer gaan gebruiken en dat moeten we stimuleren', zegt VVD-wethouder Han Looijen van Zaltbommel. Volgens hem kan de doorstroom op korte termijn veel beter, als er al 1 of 2 procent minder auto's op de snelweg rijden.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder video)
Knelpunt A2 Zaltbommel aangepakt met 'kleine oplossingen'

Meer asfalt

Op lange termijn (2028-2032) wordt er nog eens 430 miljoen euro uitgetrokken voor slimme oplossingen om de filedruk te verminderen. Daarbij ontkomen we er niet aan dat er ook meer asfalt moet komen, zegt de wethouder. 
Transport en Logistiek Nederland (TLN) vroeg al eerder aandacht om grote knelpunten op de Nederlandse wegen aan te pakken waaronder de A2. Vanwege de files die er staan levert dat jaarlijks 7,5 miljoen euro economische schade op. 

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl