Nieuws

Radboud gaat leerkrachten opleiden voor basisonderwijs

De Radboud Universiteit heeft vanaf volgend collegejaar een universitaire opleiding voor docenten in het basisonderwijs. Op dit moment staan er nauwelijks universitair geschoolde docenten voor de klas in het basisonderwijs. Daar wil de Nijmeegse universiteit wat tegen doen. © ANP
NIJMEGEN - De Radboud Universiteit heeft vanaf volgend collegejaar een universitaire opleiding voor docenten in het basisonderwijs. Op dit moment staan er nauwelijks universitair geschoolde docenten voor de klas in het basisonderwijs. Daar wil de Nijmeegse universiteit wat tegen doen.
'Zij gaan een waardevolle inbreng leveren aan de docententeams van basisscholen, doordat zij geschoold zijn om nieuwe wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de alledaagse praktijk in de klas', meldt een woordvoerder. Rector magnificus Han van Krieken zegt dat deze opleiding bijdraagt aan een oplossing voor het dreigende lerarentekort.
Op 24 maart houdt de universiteit een open dag over de nieuwe studie. Die gaat drie jaar duren. De Radboud Universiteit verwacht tussen de 50 en 100 nieuwe studenten per schooljaar.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl