Nieuws

Komst asielzoekerscentrum houdt gemoederen flink bezig

Er is dinsdagavond veel belangstelling voor de inloopbijeenkomst over het toekomstig asielzoekerscentrum op het GGNet-terrein in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Er is dinsdagavond veel belangstelling voor de inloopbijeenkomst over het toekomstig asielzoekerscentrum op het GGNet-terrein in Apeldoorn.
Tijdens de bijeenkomst kunnen bewoners het ontwerpbestemmingsplan inzien. Medewerkers van de gemeente, COA en GGNet zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. 
Op het GGNet-terrein aan de Deventerstraat in Apeldoorn zijn plannen voor een asielzoekerscentrum, voor in ieder geval 400 asielzoekers. Omwonenden hebben tegen de plannen veel bezwaar, omdat ze vrezen voor overlast.
Ook hebben de bewoners nog steeds veel vraagtekens of zo'n groot asielzoekerscentrum nog nodig is nu het aantal vluchtelingen het laatste jaar af nam.
Buiten voor de ingang van de zaal staat een bewaker. Foto: Omroep Gelderland

Bewaking

De bewakers zijn er uit voorzorg, omdat de organisatie van de avond geen zin heeft in ongeregeldheden of demonstraties. Bij de ingang staan bewakers en in de zaal zijn ook agenten aanwezig.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl