Nieuws

Spekglad op de Veluwe, hele ochtend code geel

De wegen in Gelderland kunnen nog steeds plaatselijk verraderlijk glad zijn. Dat meldt het KNMI. Dat heeft voor de provincie 'code geel' afgekondigd tot het middaguur. De veiligheidsregio's die de Veluwe bestrijken waarschuwen voor spekgladde wegen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De wegen in Gelderland kunnen nog steeds plaatselijk verraderlijk glad zijn. Dat meldt het KNMI. Dat heeft voor de provincie 'code geel' afgekondigd tot het middaguur. De veiligheidsregio's die de Veluwe bestrijken waarschuwen voor spekgladde wegen.
Woordvoerder Frank Schipholt van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland waarschuwt weggebruikers op de Veluwe. 'Het is weliswaar geen code rood meer, maar wegen op de Veluwe kunnen spiegelglad zijn. Laat weggebruikers alsjeblieft voorzichtig zijn.'
Wilt u weten waar gestrooid wordt? Klik hier.

Code geel tot 12.00 uur

De waarschuwing van het KNMI geldt tot 12.00 uur. De komende uren ligt de minimumtemperatuur in Gelderland rond het vriespunt, meldt MeteoGroup in Wageningen.
De dag begint vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. In de ochtend loopt de temperatuur op, maar kan er eerst natte sneeuw vallen. Doordat het 6 graden wordt, verdwijnt de gladheid, maar het duurt nog wel een tijd voordat alle sneeuw is gesmolten.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl