Nieuws

Dode zwanen in Harderwijk hadden geen vogelgriep, maar wat dan wel?

De dode zwanen die de afgelopen tijd zijn gevonden in Harderwijk, hadden in elk geval géén vogelgriep. Dat blijkt uit onderzoek. Maar waar zijn de beesten dan wel aan overleden? De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk tast nog steeds in het duister. © Dierenambulance Ermelo-Harderwijk
HARDERWIJK - De dode zwanen die de afgelopen tijd zijn gevonden in Harderwijk, hadden in elk geval géén vogelgriep. Dat blijkt uit onderzoek. Maar waar zijn de beesten dan wel aan overleden? De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk tast nog steeds in het duister.
Dit jaar zijn er al bijna 20 dode zwanen aangetroffen in Harderwijk. De meeste lagen in het gebied bij nieuwbouwproject Waterfront achter het Dolfinarium. Omdat onlangs bij een bedrijf in het nabijgelegen Biddinghuizen vogelgriep is aangetroffen, is onderzocht of de zwanen besmet waren met dit virus. Maar dat blijkt dus niet het geval. 
De plek waar de meeste dode zwanen zijn gevonden (tekst gaat verder onder de video):
Dode zwanen in Harderwijk hadden geen vogelgriep, maar wat dan wel?

Geen idee

'We hebben drie dode waterdieren laten onderzoeken: een meeuw, eend en een zwaan. Allemaal hadden ze geen vogelgriep', vertelt een medewerkster van de dierenambulance. Ze kreeg de uitslag deze dinsdag binnen. 'We hebben werkelijk geen idee waar de zwanen aan zijn overleden. Het is ook niet duidelijk of ze vergiftigd zijn.'
Mensen die in Harderwijk een dode of zeer verzwakte zwaan zien, wordt verzocht dit direct te melden bij de Dierenambulance Ermelo-Harderwijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!