Verkeerschaos dreigt door winterweer: 'Probeer thuis te werken'

WAGENINGEN - Ook maandag krijgt het verkeer weer flink last van het winterweer. De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht in de ochtend en avond een zeer zware spits met een filetotaal tot 500 kilometer. Rijkswaterstaat adviseert daarom zo veel mogelijk thuis te gaan werken.

Weggebruikers moeten de hele dag rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden, zegt Rijkswaterstaat. Tijdens de ochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten.

Vanwege de weersomstandigheden heeft het KNMI code geel afgegeven. Deze waarschuwing geldt tot 14.00 uur.

Vanmiddag weer sneeuw

MeteoGroup verwacht net name in de middag winterse taferelen. 'Maandagmiddag trekt er een sneeuwfront over waardoor er tussen de 5 en 10 centimeter sneeuw kan vallen', vertelt weerman Reinier van den Berg.

Vanaf het middaguur kan die sneeuw volgens de VID heel veel hinder opleveren. 'Het gaat in het oosten van het land opnieuw sneeuwen en dan is het ook nog eens een normale werkdag. We adviseren dringend om de verkeersinformatie in de gaten te houden.'

De NS heeft ook voor vandaag een aangepaste dienstregeling aangekondigd.

Code oranje

In Gelderland geldt vanaf 14.00 uur code oranje. Dat betekent dat er een grote kans is op gevaarlijk of extreem weer. De waarschuwing van het KNMI geldt tot middernacht.

Het weer van zondagnacht en maandag (tekst gaat verder onder video):

Zondag zorgde het winterweer ook al voor problemen op de Gelderse wegen. Het KNMI gaf toen ook code oranje af.

Zie ook:

Teruglezen: Wegen op Veluwe dicht, sneeuw ontwricht Gelderland

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Weer
Deel dit artikel: