VIDEO: koukleumende kinderen smeken om nieuwe school

ERMELO - Kinderen van de Prins Willem Alexander basisschool in Ermelo smeken om een nieuw schoolgebouw. Dat doen ze in een filmpje dat ze maakten. Nu zitten ze regelmatig met jassen aan in de klas, omdat het er maar 16 graden is.

De oproep doen ze zo:

Al 2,5 jaar overleg

In april 2015 kreeg de school al krediet toegezegd van de gemeente om een nieuwe school te bouwen. Sindsdien zijn ze in overleg. Er zijn al verschillende plannen gemaakt door een architect, maar de gemeente keurt ze steeds af. 'Het duurt gewoon te lang', vertelt directrice Christie van Seventer. 'De plannen worden steeds afgekeurd en komen niet in de gemeenteraad. Ondertussen zitten de kinderen hier in de kou.'

En dat is niet het enige. Ook zijn er lekkages en is er schimmel in het personeelstoilet. 'Het gebouw ziet er niet uit. Dat heeft ons zeker al leerlingen gekost. En als deze situatie nog lang duurt zullen er nog meer leerlingen weggaan', aldus Van Seventer.

Maandag is er weer een overleg met de gemeente. De directrice hoopt dat dat iets op gaat leveren.

Gemeente: '2018 moet schep in de grond'

Wethouder Laurens Klappe is het eens met de school en vind dat er een besluit genomen moet worden. 'Er waren aanvankelijk verschillende oplossingen die allemaal op niets uitliepen. Eerder was het plan om drie scholen onder te brengen in één gebouw, dat liep op niets uit omdat die scholen stopten. Het traject is daardoor ernstig vertraagd en loopt al sinds 2008. 'Ik hoop er volgende week met het bestuur van de school uit te komen. In 2018 moet de schep in de grond.' Aldus de wethouder van de gemeente Ermelo.

Doordat het al zolang duurt heeft de directrice van de school bezuinigd op uitgaven, met als reden geen geld te steken in een pand dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. 

Bekijk de reportage:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Ermelo
Deel dit artikel: