Nieuws

Nog steeds fipronil in eieren in winkel

Uit een steekproef van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er in de detailhandel nog steeds fipronileieren worden aangetroffen, onder meer in Gelderse winkels en supermarkten. De eieren bevatten een te hoge gehalte van het verboden middel. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Uit een steekproef van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er in de detailhandel nog steeds fipronileieren worden aangetroffen, onder meer in Gelderse winkels en supermarkten. De eieren bevatten een te hoge gehalte van het verboden middel.
De eieren zijn direct uit de handel gehaald. Volgens de NVWA gaat het om een gering aantal. De toezichthouder blijft doorgaan met steekproefsgewijs onderzoeken van de eieren. De NVWA wil niet zeggen in welke winkels ze lagen.
Fipronil kwam afgelopen zomer in de pluimveesector terecht, omdat een bedrijf uit Barneveld bij een behandeling tegen bloedluis het spul gebruikte. Miljoenen eieren zijn sindsdien vernietigd. Honderden eierboeren zijn erdoor gedupeerd.
Onder leiding van oud-minister Sorgdrager wordt onderzoek gedaan naar het eierschandaal. De resultaten worden in het voorjaar van 2018 gepresenteerd.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl