Nieuws

Komende week in Uit met Esther: Percossa, de zussen Simone en Elaine van Raaij en de bushalte in Garderen

Lekker trommelen op allerlei producten, dat zat er al van jongs af aan in bij Percossa lid Freek Koopmans. Schilderkunst en textiel zijn te combineren, kijk maar naar het werk van de zussen van Raaij en Pieter belicht de bijzondere bushalte in Garderen.
ARNHEM - Lekker trommelen op allerlei producten, dat zat er al van jongs af aan in bij Percossa lid Freek Koopmans. Schilderkunst en textiel zijn te combineren, kijk maar naar het werk van de zussen van Raaij en Pieter belicht de bijzondere bushalte in Garderen.

Percossa

De jongens van Percossa beweren dat ze met elk product muziek kunnen maken. Met hun nieuwe voorstelling "BAM" gaan ze de uitdaging met het publiek aan. De bezoekers mogen iets meenemen van huis waar de jongens muziek mee mogen maken, lukt het ze niet dan gaat het kapot. Esther gaat op pad met Freek Koopmans die voor zijn liefde naar Arnhem is gekomen maar ook vijf dagen in de week bezig is met Percossa. Onlangs is Percossa uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van de Benelux. Wil je ook naar deze show? Dat kan op woensdag 13 december in Wageningen of kijk op http://percossa.nl

Simone en Elaine van Raaij

De zussen van Raaij hebben hun krachten gebundeld, de één heeft een verleden in de schilderkunst de ander in textiel. Nu ontwerpen ze mode met kunst, bijvoorbeeld een sjaal met een afbeelding van een schilderij erop. Komend weekend 9 en 10 december openen ze hun deuren van het atelier in het oude gemeentehuis in Gendringen voor de kerstexpositie.

Bushalte in Garderen

Een transferium is het. Net buiten Garderen. Een groot terrein waar eens in het half uur bussen arriveren. De passagiers stappen er over op een andere lijn. Binnen vijf minuten heerst weer de stilte en de leegte. Slechts één ding blijt dan in dat desolate landschap: een bushokje. Maar het is meer dan dat: het is een kunstwerk. 
Zes rode krukjes. Een zwart-wit geblokt tegeltjespatroon. Een grote neon-reclame op het dak: Short Story, roept het ons toe. Een poster deelt hugs and kisses uit. Kussen en omhelzingen. Het ademt de sfeer van de jaren vijftig. Van vetkuiven en leren jassen. Van een Amerikaanse diner. Hamburgers en Coca Cola. Kunstenaar Jerome Symons bedacht het bushokje en de sfeer die het uitstraalt. En hij vond een alternatief voor de onontbeerlijke diner-jukebox. Het speelt geen plaatjes, maar het vertelt korte verhaaltjes: short stories. Gratis. Voor iedereen die even op de bus moet wachten. Tot 2022 kun je er luisteren. Binnenkort komen er nieuwe verhaaltjes.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!