Nieuws

Schippers genomineerd voor 'sportvrouw van 2017'

Dafne Schippers won goude op het WK atletiek in het Olympisch Stadion in Londen.
Atlete Dafne Schippers uit Oosterbeek is zondag genomineerd als Sportvrouw van 2017. De winnaar wordt bekend gemaakt op het NOS ǀ NOC*NSF Sportgala 2017. © ANP
ARNHEM - Atlete Dafne Schippers uit Oosterbeek is zondag genomineerd als Sportvrouw van 2017. De winnaar wordt bekend gemaakt op het NOS ǀ NOC*NSF Sportgala 2017.
Ook zeilster Marit Bouwmeester en wegwielrenster Anna van der Breggen zijn genomineerd voor de titel. Kans op de titel ‘Sportman van het Jaar’ hebben wielrenner Tom Dumoulin, schaatser Sven Kramer en autocoureur Max Verstappen.

Paralympische sporters

De genomineerde Paralympische sporters zijn rolstoeltennisster Diede de Groot, zitskiër Jeroen Kampschreur en paratriatleet en handbiker Jetze Plat.

Sportploeg

TeamNL mannen hockey, TeamNL mannen shorttrack en het Oranje Leeuwinnen voetbalelftal zijn genomineerd voor ‘Sportploeg van het Jaar 2017’. De strijd om de titel ‘Coach van het Jaar 2017’ gaat tussen Jac Orie (langebaanschaatsen), Jeroen Otter (shorttrack) en Sarina Wiegman (vrouwenvoetbal).

Stemming

Een vakjury bepaalt deze nominaties op basis van de shortlist die NOS en NOC*NSF hebben opgesteld. Sporters brengen hun stem uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen dan hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor vijftig procent mee in de uitslag, de stemmen van de individuele vakjuryleden staan samen voor de overige vijftig procent.
Het NOS | NOC*NSF Sportgala is dinsdag 19 december vanaf 20.30 uur rechtstreeks te volgen via NPO 1.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl