Zwaar ongeval A2: automobilisten misdragen zich

BRUCHEM - Een onbekende automobilist heeft zich zaterdag bij het zware ongeval op de A2 bij Bruchem ernstig misdragen. De politie Zaltbommel doet het verhaal op haar Facebookpagina uit de doeken.

Een vrouw werd die dag geschept door een auto toen ze de snelweg overstak. Een vrachtwagenchauffeur zag het ongeluk gebeuren en parkeerde zijn voertuig zo dat omstanders veilig eerste hulp konden verlenen op de vluchtstrook.

Trucker snijdt de pas af

Achter de vrachtwagen, zo schrijft de politie Zaltbommel, stond een automobilist die langdurig claxoneerde omdat hij niet verder kon. De man probeerde vervolgens over de vluchtstrook langs de vrachtwagen te rijden. De trucker zag dat en sneed hem de pas af met zijn combinatie.

Volgens de politie Zaltbommel heeft de trucker daarmee voorkomen dat de automobilist over het slachtoffer heen zou rijden. 

Meerdere automobilisten misdragen zich 

De politie zegt verder op Facebook dat tijdens de hulpverlening er meerdere automobilisten waren die hun ongenoegen over de file lieten weten door luid te claxoneren. De politie vraagt geduld op te brengen bij de verlening van eerste hulp.

Tekst gaat verder onder de foto.

De auto die de vrouw aanreed. Foto: Politie De Waarden

Slachtofferhulp beschikbaar 

Veel mensen waren getuige van het ongeluk. Voor de inzittenden van de auto die de vrouw aanreed, is slachtofferhulp geregeld. Als er getuigen zijn die nazorg willen, is Slachtofferhulp Nederland beschikbaar, aldus de politie.

De vrouw is met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De politie meldde zondagmiddag rond 16.00 uur dat de vrouw buiten levensgevaar is en het naar omstandigheden redelijk maakt.

Zie ook: Vrouw steekt snelweg over en wordt geschept

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Zaltbommel Politie Verkeer
Deel dit artikel: