Nieuws

5000 liter xtc-afval gedumpt

CULEMBORG - In het buitengebied van Culemborg is 5000 liter xtc-afval gevonden. Eerder vanochtend werd in Lienden ook al een partij aangetroffen. Om hoeveel liter het toen ging, is nog niet bekend.
Het laatste afval is in 200 vaten van 25 liter gevonden langs de Holderweg. De plaatselijke wijkagent verbaast zich over de twee dumpingen. 'Wat is het toch vandaag? Het eerste afval net opgeruimd, komt de tweede melding van xtc-afval', schrijft hij op Twitter.
Tekst gaat verder onder video
Gevonden XTC-afval in Culemborg

Situatie veilig

De brandweer heeft metingen verricht om te bepalen of het opruimen van de vaten veilig is. 'Er is met explosiemeters gemeten', aldus een woordvoerder. 'De situatie is veilig bevonden en overgedragen aan de Omgevingsdienst Rivierenland.' Op dit moment worden de vaten opgeruimd.
In het buitengebied van Culemborg is 5000 liter xtc-afval gevonden. Eerder vanochtend werd in Lienden ook al een partij aangetroffen. Om hoeveel liter het toen ging, is nog niet bekend. © Omroep Gelderland

Gelderland nieuwe Brabant?

Noord-Brabant voert al langer strijd tegen drugscriminaliteit. Een deel van de productie lijkt zich dus naar Gelderland te verplaatsen. Eerder riepen de burgemeesters in Rivierenland nog op tot actie omdat drugscriminelen in toenemende mate hun toevlucht zoeken in onze provincie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!