Nieuws

Jongerencentrum Staddijk wordt trainingscentrum

Het voormalig jongerencentrum in Dukenburg, Staddijk 41, krijgt volgend jaar een nieuwe eigenaar. Dat is trainingscentrum Michi, een centrum voor sportieve trainingen en begeleiding voor jeugd en volwassenen. © trainingscentrum-michi.nl
NIJMEGEN - Het voormalig jongerencentrum in Dukenburg, Staddijk 41, krijgt volgend jaar een nieuwe eigenaar. Dat is trainingscentrum Michi, een centrum voor sportieve trainingen en begeleiding voor jeugd en volwassenen.
Ondanks protesten werd de subsidie voor het jongerencentrum eind 2016 ingetrokken. Volgens de gemeente kwamen er te weinig jongeren over de vloer om het geld er nog aan uit te geven. Belangrijke voorwaarde voor de keuze van een nieuwe eigenaar, was dat de nieuwe activiteiten aansluiten bij Dukenburg en de Dukenburgers. Trainingscentrum Michi voldoet volgens de gemeente aan die eis. Het college van B&W geeft zo uitvoering aan de motie 'Staddijk Verdient Nieuwe Kans'.
Een jaar nadat de huurovereenkomst met het jongerencentrum is beëindigd is er een nieuwe invulling voor het pand, tot vreugde van wethouder Renske Helmer-Englebert. 'Een ondernemer die ambities heeft en voor de Dukenburgers iets kan betekenen, daar ben ik blij mee.'
Trainingscentrum Michi geeft onder meer karatelessen en muziektherapie. Daarnaast wil Michi samenwerken met onder andere Jongerenwerk Dukenburg, Stichting Welzijn Ouderen Nijmegen, Het Wijkbedrijf Nijmegen en bieden zijn verhuur van ruimten en ondersteunende horeca aan.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl