Nieuws

Taaitaai en chocoladeletters! Hier is Esther met de leukste Sinterklaasuitjes

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in ons land. En op veel plekken in Gelderland kun je de goedheiligman ook in het echt bewonderen. Maar ook kun je zien waar zijn pieten slapen en waar de cadeaus liggen opgeborgen. © Omroep Gelderland
Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in ons land. En op veel plekken in Gelderland kun je de goedheiligman ook in het echt bewonderen. Maar ook kun je zien waar zijn pieten slapen en waar de cadeaus liggen opgeborgen.
We maakten een overzicht van de leukste 'sintuitjes' in onze provincie.

Huis vol pieten in Harderwijk

Sinterklaas en zijn pieten slapen ook dit jaar weer op verschillende plekken in onze provincie. Eén van die plekken is 't Pietenhuis in Harderwijk. Tot en met zondag 3 december is iedereen daar welkom. Je leert er daklopen, marsepein kleien, pepernoten bakken en je kunt een pietendiploma halen.

Sinterklaas in het museum

Sinterklaas draagt de musea in onze provincie een warm hart toe. De komende weken kun je in Museum Het Valkhof de tentoonstelling 'Nicolaas en de prinses uit het Oosten' zien. Je komt er dan achter dat Sinterklaas al in het jaar 1000 populair was in de stad. In het Openluchtmuseum in Arnhem kunnen kinderen op zoek gaan naar de oude baas. 
Zie ook: Hij komt! Hij komt! Maar ooit het allereerst in Nijmegen

Wandel je pepernoten eraf

Marsepein, pepernoten en chocoladeletters. Allemaal erg lekker, maar gezond is anders. Een beetje bewegen kan dus geen kwaad. In Apeldoorn kun je dit weekend meedoen met de Pepernotenwandeling. Er zijn verschillende afstanden en Sinterklaas en zijn pieten zijn er natuurlijk ook bij.

Sinterklaas in het kasteel

Kasteel Cannenburch in Vaassen viert dit weekend het feestje van Sinterklaas. Samen met zijn pieten komt hij logeren in het kasteel. Je kunt bij ze op bezoek gaan en rond het kasteel kun je het hele weekend speciale opdrachten doen om je pietendiploma te halen. 

Tour langs de theaters

De goedheiligman heeft een druk weekend, want hij gaat deze dagen ook langs de theaters in onze provincie. Op verschillende plekken zijn er speciale voorstellingen. In het Stadstheater in Arnhem wordt op zaterdag 25 november een groot Sinterklaasfeest georganiseerd. En in de Vasim in Nijmegen speelt zondag 26 november Theaterpopi de interactieve en fantasievolle voorstelling de SinterklaasKLUTS.

Sinterklaas in het pretpark

Bij het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren kun je zaterdag en zondag Sinterklaas tegenkomen. Maar ook Party Piet Pablo, zijn liefje Love Piet en Meisjes Piet zijn van de partij.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. De uitzending wordt elk uur herhaald.