Nieuws

Jeugdopvang Zutphen vindt nieuwe locatie op Vitens-terrein

Goed nieuws voor Het Dagelijks Bestaan in Zutphen: de jeugdopvang meldt dat het een nieuwe locatie heeft gevonden. Het gaat om het voormalige waterwingebied van Vitens, bij het Emerpark. Nu zit Het Dagelijks Bestaan nog op De Mars. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Goed nieuws voor Het Dagelijks Bestaan in Zutphen: de jeugdopvang meldt dat het een nieuwe locatie heeft gevonden. Het gaat om het voormalige waterwingebied van Vitens, bij het Emerpark. Nu zit Het Dagelijks Bestaan nog op De Mars.
Het Zutphense college van b en w geeft de stichting groen licht om de plannen voor deze locatie verder te ontwikkelen. Het Dagelijks Bestaan vangt jongeren tussen de 14 en 27 op die bijvoorbeeld thuis, op school of in hun werk zijn vastgelopen.

Uitstel van de gemeente

De organisatie zit nu nog grotendeels in de oude arbeiderswoningen op De Mars, maar moet daar weg omdat de huisjes binnen niet al te lange tijd gesloopt worden. De stichting moest eigenlijk vorig jaar al vertrekken, maar kreeg uitstel van de gemeente omdat er nog geen nieuwe locatie was gevonden. 
Op het Vitens-terrein kan Het Dagelijks Bestaan vooralsnog tien jaar blijven zitten. Het is de bedoeling dat er dertig duurzame tiny houses gebouwd worden voor de jongeren en hun begeleiders. Een zonnepark moet zorgen voor energie.
De bestaande gebouwen op het terrein zullen geschikt worden gemaakt voor verschillende activiteiten. Ook komen hier de kantoren en ateliers. Bij de inrichting van het terrein wordt rekening gehouden met het natuurgebied.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl