Nieuws

Rennen in het donker tijdens de Zevenheuvelennacht

NIJMEGEN - De Zevenheuvelenloop voor volwassen amateurs en profs begint zondag, maar op zaterdagavond werd een speciale Mini Zevenheuvelenloop georganiseerd voor basisschoolleerlingen. Ook werd er hardgelopen in het donker tijdens de Zevenheuvelennacht.
Leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 konden deelnemen aan de hardloopwedstrijd. De start was om 17.00 uur, wat betekent dat de 880 kinderen in het donker moesten hardlopen. Dat gaf volgens de organisatie een 'bijzondere sfeer'.
Groepen 3 & 4 liepen één ronde (400 meter), groepen 5 t/m 8 liepen twee rondes (800 meter).
Rennen in het donker tijdens de Zevenheuvelennacht

Lichtkunst

Na de kinderen was het de beurt aan de deelnemers van de Zevenheuvelennacht. De hardlopers kregen op het 7 kilometer lange parcours een lichtkunstwerk te zien van Luuk van Laake. Op het donkere stuk op de Louisiaweg werden de lopers verrast door magisch zwevende lichtlijnen en een subtiel lichtpatroon dat de dieptewerking van de weg benadrukt. De beleving werd ondersteund door muziek.
Aan de Zevenheuvelennacht deden 7000 lopers mee.

Foppen opnieuw de snelste

Nijmegenaar Mike Foppen kwam voor de vierde keer als eerste over de finish. Van de afgelopen vijf edities schreef hij er 4 op zijn naam. Eerder won de Nijmeegse hardloper de 5 kilometer in 2013 en de 7 kilometer in 2014 en 2105. De winst bij de vrouwen ging naar Ellis Bebseler.

Live te volgen via de stream

De Mini Zevenheuvelenloop en Zevenheuvelennacht waren live te zien op de website en Facebookpagina van Omroep Gelderland.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl