Nieuws

Groen licht voor Streekschool Hoenderloo

Streekschool Hoenderloo kan in augustus 2018 de deuren openen. Dat is het gevolg van een besluit van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van afgelopen week. © Stichting Integrale Streekschool Hoenderloo
HOENDERLOO - Streekschool Hoenderloo kan in augustus 2018 de deuren openen. Dat is het gevolg van een besluit van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van afgelopen week.
De school krijgt een regiofunctie. Kinderopvang, peuterspeelzaak, basisschool, voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang komen onder een dak.

Geschiedenis

'Met de komst van de Streekschool Hoenderloo wordt geschiedenis geschreven in het Apeldoornse onderwijsbestel', stelt Paul van den Brand van de gemeente Apeldoorn. 

Groen licht

Begin 2016 startte een groep ouders een werkgroep om de haalbaarheid te onderzoeken van kinderopvang en basisonderwijs in Hoenderloo. Een jaar later werd de Stichting Integrale Streekschool Hoenderloo opgericht. Die kwamen met een voorstel dat in juni unaniem is aangenomen door de gemeenteraad en het college van B&W van Apeldoorn. Afgelopen week kwam dus het groene licht van het ministerie.

Open dag

De streekschool houdt op zaterdag 13 januari 2018 open dag in het toekomstige schoolgebouw aan de Middenweg in Hoenderloo. Het bestuur van de school geeft dan een presentatie en voor de kinderen zijn er diverse activiteiten.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl