Nieuws

Wonderbaarlijke genezing paard van Sinterklaas in Druten: intocht gered

DRUTEN - Het was een dubbeltje op zijn kant, maar de kinderen in Druten kunnen zondag gewoon Sinterklaas binnenhalen. Stevig in het zadel op zijn witte schimmel, want zijn paard Amerigo is gelukkig weer helemaal genezen van een venijnige griepaanval.
Gisteren waren ze in Druten nog somber over de vooruitzichten van het paard van de goedheiligman. Hij was zwaar verkouden en had een nare hoest. Maar door de goede zorgen van verzorgster Anouk Terlouw is het paard op tijd in topconditie om Sinterklaas door de straten van Druten te rijden.

Grote zorgen

'We hebben hem speciale paarden-paracetamol gegeven. En een berg wortelen natuurlijk,' zegt ze. 'Vannacht was het spannend, het ziektebeeld verergerde alleen maar. Onze zorgen ook. Maar vanmorgen stond Amerigo blakend van gezondheid in zijn stal.'   

Lekker in bad en dan aan de bak

Sint komt nu zoals gepland met de boot aan, zondag rond 13.30 uur bij de Veerman in Druten. Daarna rijdt hij op de herrezen Amerigo via onder andere de Kloosterlaan en Raadhuisstraat naar Sporthal de Heuvel. 'We stoppen hem daarvoor lekker in bad,' zegt Anouk, 'Dan is hij weer stralend wit en kan hij morgen aan de bak.'
We gingen vrijdag langs bij Amerigo:
Wonderbaarlijke genezing paard van Sinterklaas in Druten: intocht gered
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!