Nieuws

De Graafschap-NEC: 'Dit is zoals voetbal hoort te zijn'

'Dit is zoals voetbal hoort te zijn', vertelt De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp. 'Het leeft echt in de regio, maar ook in de Jupiler League. Het is de grootste wedstrijd en de eerste keer sinds ik bij NEC ben dat de regio in beweging komt', vult NEC-collega Wilco van Schaik aan. © Omroep Gelderland | De Graafschap-directeur Ostendorp (links) en NEC-directeur Van Schaik
DOETINCHEM - 'Dit is zoals voetbal hoort te zijn', vertelt De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp. 'Het leeft echt in de regio, maar ook in de Jupiler League. Het is de grootste wedstrijd en de eerste keer sinds ik bij NEC ben dat de regio in beweging komt', vult NEC-collega Wilco van Schaik aan.
Beide directeuren blikken in de Week van Gelderland van Omroep Gelderland vooruit op dé kraker in de Jupiler League. In Doetinchem kruisen De Graafschap en NEC vrijdagavond om 20.00 uur de degens. Oftewel de nummer vijf tegen de nummer één op het een-na-hoogste voetbalniveau in Nederland.
'We hadden afgelopen week een constante stroom aan mensen die kaartjes wilden kopen. Het leeft enorm', vervolgt Ostendorp. Van Schaik: 'Dat merk je ook aan de media-aandacht en de supporters bij de club. Zelfs de spelers hadden het dinsdag - tijdens het samen eten - al over deze wedstrijd.'

Koploper

NEC is sinds twee weken de trotse koploper in de Jupiler League. De Nijmegenaren wonnen zelf met 1-3 van Cambuur Leeuwarden. Tegelijkertijd versloeg De Graafschap Jong Ajax in Amsterdam met liefst 0-5. Twee ploegen die in vorm zijn staan dus tegenover elkaar.
tekst gaat verder onder video
De Graafschap-NEC: 'Dit is zoals voetbal hoort te zijn'
'Het kampioenschap leeft enorm in Nijmegen. Die druk hoort bij NEC. En ik vind ook dat we daarvoor moeten spelen. Natuurlijk is nog niets gelopen na vanavond. Maar wij kunnen wel een grote klap uitdelen aan De Graafschap en negen punten loskomen. De inzet is dus hoog', zegt Van Schaik.

'Meer druk bij NEC'

Ostendorp: 'Onze doelstelling is om te eindigen bij de eerste vijf. Dat past ook bij de club. Bij NEC ligt ook meer druk dat bij ons. Maar als wij winnen, maken we het toch spannend.' En als ze verliezen? 'Dan gaan we gewoon rustig door met voetballen in Doetinchem.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!