Nieuws

Defensie had bevoegdheid om te schieten op omstanders, maar streng waren ze niet

Maandagavond vloog er een Apache-gevechtshelikopter tegen hoogspanningskabels bij Zoelmond. Dinsdag hadden militairen de bevoegdheid om in het gebied te schieten.
ZOELMOND - Maandagavond vloog er een Apache-gevechtshelikopter tegen hoogspanningskabels bij Zoelmond. Dinsdag hadden militairen de bevoegdheid om in het gebied te schieten.
Dit meldde onze verslaggever Marel van Steenbergen in de live-uitzending van dinsdagochtend. Het gebied werd met de komst van de helikopter als militair-gebied aangewezen. Vandaar dat er geschoten mocht worden. Om deze reden vroegen Straatkonijnen van Omroep Gelderland zich af hoe moeilijk het zou zijn om in de buurt van de helikopter in Zoelmond te komen.
Het artikel gaat verder onder de video.

Geen geboortegolf over 9 maanden

Veelal wordt gedacht dat mensen dicht tegen elkaar aan kruipen wanneer er een stroomstoring is, en er negen maanden later een piek in de geboortecijfers is. Joop de Beer, demograaf bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI), meldt aan het AD dat dat een fabeltje is. 'Tegenwoordig gebruiken verreweg de meeste mensen anticonceptie. Als het dus zou gebeuren, zou het vooral gaan om ongeplande geboortes bij mensen die geen anticonceptie gebruiken. Dan zal het misschien bij een enkel geval blijven en dat kan je nooit terugzien in de cijfers.'
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl