Neergestoken Wilco Viets emotioneel in rechtszaal: 'Ik ben een wrak'

Een man uit Polen moet vrijdag voor de rechter verschijnen voor het neersteken van Wilco Viets in Putten. Viets werd in juni in zijn auto voor de ogen van zijn dochter meerdere malen gestoken. Hij raakte zwaargewond.

Viets, eerder ten onrechte veroordeeld in de Puttense moordzaak, had de verdachten een lift gegeven. 'In de auto ging het meteen fout. De 15-jarige dochter van Wilco merkte dat de man en de vrouw raar deden en vertrouwde het niet. Ze werden verbaal een beetje agressief. Toen ze aankwamen bij het politiebureau voelde Wilco een klap in zijn nek. Hij dacht dat hij werd geslagen, maar in werkelijkheid werd hij gestoken. Zonder dat hij daar erg in had', zei misdaadverslaggever Peter R. de Vries daar eerder over.  

Door het oog van de naald

De verdachte man zou Viets ook in hoofd, hals, borst, arm en hand gestoken hebben. Viets 'kroop door het oog van de naald en moest vechten voor zijn leven', zei de officier van justitie in een eerdere rechtszitting. Het lijkt erop dat hij een willekeurig slachtoffer was. 

Verdachte mogelijk psychotisch

De 25-jarige Krzysztof R. en de 19-jarige Sara N. waren onder invloed van een cocktail van drugs en alcohol. Het lijkt erop dat de rol van de verdachte vrouw beperkt is. N. zou niet hebben geweten wat er ging gebeuren in die auto. De rechtbank besloot in september dit jaar dat zij niet langer vast hoefde te zitten. R., die vermoedelijk psychotisch was tijdens de steekpartij, zit nog steeds vast.

De man en de vrouw worden ook verdacht van brandstichting en vernielingen. Ze zouden op een camping in Putten een spoor van vernielingen hebben nagelaten.

Viets geëmotioneerd 

In de rechtszaal werden beelden getoond van Viets zijn verwondingen. Hij wordt dagelijks geconfronteerd met zijn littekens. Ook zijn 15-jarige dochter zou elke nacht nachtmerries hebben en medicatie slikken. 'Ik ben een wrak. Wij hebben levenslang', verklaarde Viets. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: