Nieuws

Zwembad Valkenhuizen weer deels open na asbestvondst

Zwembad Valkenhuizen opent volgende maand weer haar deuren, nadat het meer dan twee maanden lang gesloten moesten blijven vanwege asbest. Inmiddels zijn de plafonds vervangen en mogen leerlingen van het CIOS en verenigingen het wedstrijdbad weer in. Vanaf 9 december is het hele bad weer geopend voor zwemlessen en recreatie. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Zwembad Valkenhuizen opent volgende maand weer haar deuren, nadat het meer dan twee maanden lang gesloten moesten blijven vanwege asbest. Inmiddels zijn de plafonds vervangen en mogen leerlingen van het CIOS en verenigingen het wedstrijdbad weer in. Vanaf 9 december is het hele bad weer geopend voor zwemlessen en recreatie.
Leerlingen van het CIOS, zwemmers en sportverenigingen kunnen al sinds 9 november het wedstrijdbad gebruiken. Dat ligt in een nieuwer deel, waar bij de onderzoeken geen asbest is aangetroffen. Dat deel is nu door een scheidingswand afgesloten van het oude deel van het zwembad, waar wel asbest werd gevonden boven de plafonds.

Werkzaamheden lopen volgens plan

De plafondplaten zijn vervangen en afgeschermd. De laatste werkzaamheden en onderzoeken moeten nog worden afgerond en dan kan iedereen weer gebruikmaken van het hele zwembad. 'De werkzaamheden lopen volgens planning en iedereen kijkt ernaar uit het zwembad weer te openen na zo'n lange tijd', zegt een woordvoerster van Sportbedrijf Arnhem, waar onder andere Zwembad Valkenhuizen onder valt. 
De zwemlessen en andere activiteiten worden nog tot 8 december verplaatst naar de Grote Koppel in Arnhem. Alle activiteiten konden daar worden opgevangen en doorgaan, al was dat soms op een ander tijdstip en moesten de mensen iets langer reizen. 

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl