Nieuws

Politie geeft behulpzame burgers een dikke duim

Op het Integrale Beroepsvaardigheden Trainingscentrum (IBT) in Elst zijn woensdagavond verschillende Gelderse burgers in het zonnetje gezet. Zij hebben de politie geholpen door extra alert te zijn en gevaarlijke situaties te voorkomen. © politie
ELST - Op het Integrale Beroepsvaardigheden Trainingscentrum (IBT) in Elst zijn woensdagavond verschillende Gelderse burgers in het zonnetje gezet. Zij hebben de politie geholpen door extra alert te zijn en gevaarlijke situaties te voorkomen.
De politie Westervoort geeft Wim en Anna nog een extra podium op Facebook, en de politie Zevenaar doet hetzelfde voor Guido.
Guido zet zich al jaren in om de buurtpreventiewhatsappgroepen binnen de gemeente Zevenaar op de kaart te zetten. 'Wij waarderen het enorm hoe Guido zijn onafgebroken betrokkenheid hier in laat zien. Guido is altijd voor ons bereikbaar, denkt mee in het proces met de politie en de gemeente en draagt hierdoor echt een steentje bij om Zevenaar veiliger te maken', schrijft politie Zevenaar. 
Wim uit Westervoort belde 112 nadat hij een melding kreeg van Burgernet Oost-Nederland dat een jongetje uit Westervoort vermist was. Wim liep toevallig buiten en zag een jongetje dat aan het signalement voldeed. 'Door het goede en snelle handelen van Wim konden wij ouder en kind weer herenigen', aldus de lokale politie.

Gered van een mogelijke verdrinkingsdood

Anna zag afgelopen zomer bij een zwemplas in Westervoort een aantal personen waarvan ze vermoedde dat zij geen zwemdiploma zouden hebben. 'Het vermoeden van Anna werd snel bevestigd. Alle 3 waren ze te ver het water ingelopen waardoor ze niet meer op eigen benen konden staan', schrijft politie Westervoort op Facebook. 'Anna heeft ze op dat moment alle 3 van een mogelijke verdrinkingsdood gered.'
De politie wil met zo'n avond laten zien dat zij het erg waarderen als burgers een handje helpen. De behulpzame mensen krijgen een 'dikke duim' en en een bloemetje. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl