Nieuws

Gedupeerden stroomstoring melden zich bij advocaat

De eerste gedupeerden van de stroomstoring in het Rivierengebied hebben zich gemeld bij een advocaat. Dat meldt Karel Boersma van Bierman Advocaten in Tiel. © ANP
TIEL - De eerste gedupeerden van de stroomstoring in het Rivierengebied hebben zich gemeld bij een advocaat. Dat meldt Karel Boersma van Bierman Advocaten in Tiel.
Boersma geeft aan dat het ook verstandig is voor mensen om zich snel te melden. Zo kan iedereen advies inwinnen over hoe zij de schade moeten inventariseren, zodat je dat later kan verhalen.
Het is nog niet bekend bij wie de schade te verhalen valt. Liander gaf eerst te kennen dat ze een compensatie zouden geven voor de uren dat er geen stroom was. Nu zegt de energieleverancier zich daarover te beraden, want in extreme situaties hoeven zij niet uit te keren, maar de veroorzakende partij. Dat zou in dit geval de Nederlandse Staat zijn. 
Boersma geeft ook aan dat hij hoopt dat veel mensen zich melden. 'Je staat sterker als je met meer bent, zeker tegen grotere partijen. Daarnaast kun je ook de kosten gezamenlijk dragen.'
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl