Nieuws

Pinksterkerk erkent fouten na publicaties misbruikzaak

De kerkleiding van House of Heroes in Nijkerk stelt vertrouwenspersonen aan na de misbruikzaak die de afgelopen weken volop in het nieuws kwam. Dat gebeurde na publicaties van De Correspondent. Ook gaat de kerk diep door het stof in een reactie op de site. © House of Heroes - Screenshot YouTube
NIJKERK - De kerkleiding van House of Heroes in Nijkerk stelt vertrouwenspersonen aan na de misbruikzaak die de afgelopen weken volop in het nieuws kwam. Dat gebeurde na publicaties van De Correspondent. Ook gaat de kerk diep door het stof in een reactie op de site.
Een lid van de kerk wordt verdacht van ontucht met zijn pleegdochter, die ook in de kerk zit. Op de website geeft de kerk nu een reactie. 'Hoewel er nog geen uitspraak is gedaan door de rechter, willen we als oudstenraad van House of Heroes de verantwoordelijkheid nemen voor fouten die we hebben gemaakt in de beoordeling van de misbruikzaak.'
De pleegdochter stelde de kerkleiding namelijk op de hoogte van het ontucht, maar er werd niks mee gedaan.
Volgens de kerk hadden ze het slachtoffer direct moeten aansporen tot aangifte op het moment dat zij melding maakte van het misbruik. Volgens de kerk is er niet adequaat gehandeld, maar was er geen intentie is geweest om de zaak in de doofpot te stoppen.

Balen dat justitie is ingeschakeld

In een audiobericht van De Correspondent-schrijver Karel Smouter is te horen hoe de kerkleiding er van baalt dat justitie is ingeschakeld. Dat is een opgenomen gesprek tussen de kerkleiding en het slachtoffer. Eerder liet de kerkleiding al weten dat ze initiatief hadden moeten nemen om aangifte te doen. Nu deed het slachtoffer dat uiteindelijk zelf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!